Over Mij


tekenen is mijn passie…

Kinder / Perspectief tekenaar

Danielle van Meeteren


Hallo, ik ben Danielle van Meeteren en ik teken al vanaf mijn kindertijd. Ik vond het altijd een grote uitdaging om bijv. stripfiguren zo goed mogelijk na te tekenen. Hierdoor heb ik ongemerkt al een goede basis te kunnen leggen. Ik ben altijd blijven tekenen maar het resultaat was toch niet zoals ik wilde, en daarom ben ik in 2015 naar de tekenacademie van Ariane Berends-Brouwer in Abcoude gegaan. Daar kreeg ik precies wat ik wilde, namelijk lessen over de basis van het tekenen.

Tijdens deze studie is het idee geboren om deel uit gaan maken van Ariane’s landelijk netwerk kindertekenlessen van de tekenacademie. In het begin gaf ik les aan alleen kinderen, maar na het opstarten hiervan, bleek al snel dat het beter was om alleen een minimum leeftijd te hanteren vanaf 8 jaar. zodat ik aan iedereen les kan geven die graag de basis van tekenen wil leren.

Een les kan gevolgd worden op de zaterdagochtend. De les van zaterdagochtend zal elke zaterdag gegeven worden van 11 tot 12 uitgezonderd de vakanties. Voor meer informatie hiervoor, verwijs ik u naar de pagina agenda of u kunt uzelf aanmelden via mijn inschrijf pagina.

Tijdens mijn lessen wordt er uitgebreid aandacht besteed aan de basis van het tekenen zoals schaduw, vorming, perspectief, plaatsing en alles wat er nog meer bij komt kijken om een goede compositie te maken en wordt er voornamelijk met potlood en houtskool gewerkt.
Inmiddels heb ik al diverse certificaten behaald o.a. Basis tekenen voor kinderen en Perspectief tekenen. Buiten het les geven om, blijf ik mijn studie volgen, om op die manier mijzelf verder te kunnen ontwikkelen.
Voor meer informatie over Ariane en de tekenacademie verwijs ik u graag door naar haar website.

In mijn dagelijkse leven run ik samen met mijn partner een transportbedrijf, en hebben we 3 kinderen, en die mij voldoende inspiratie geven om leuke en leerzame lessen te geven.